Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.11.2003, 22:51   #11
ToM/UD
Bywalec

Data rejestracji: 19.10.2003
ToM/UD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Tez mam Liteona 411s i jak narazie jest ok ...

Co do AKOOS-ow to kupilem 2 ehh jedna padla oczywiscie po nagraniu druga sonie lezy ... jednak nosnik to slynna firma C...
Najczesciej nagrywan na gownianych Princo DVD-R x4 (z nadrukiem) ze wzgledu na cene ... jednak przesiadam sie na TDK (po przeczytaniu na temat tych plytek). W sumie jak narazie to odpadlo mi ok 4 plytek na 30. Wiec nie jest jeszcze tak tragicznie. Natomiast czyta wszystkie bezproblemowo... ostatnio nawet mialem oryginal wygladajacy jak by ktos go papierem sciernym potraktowal i odczytal ok.
Co do stacjonarnych to probowalem na kilku (tani LG, nagrywarka Philips i kilku z wyzszej polki) wszystko lazi ok.
Co do firmware to niedawno wgralem 07... wczesniej na pierwszym firmware tez bylo ok. Nie wiem jak z tym nowym. Przy zacinaniu filmow predzej szukal bym problemow w transferze po IDE, lub wydajnosci procesora ... nie mowiac juz o jakis *****nych programach dzialajacych w tle.
Oczywiscie nie mowie ze ta nagrywarka to cudo, jednak jak na kwote ktora wydalem jestem z niej zadowolony.

Co do innych firm to mialem Plextora CDR i CD (Ultra SCSI) cdr sie zkonczyl po 3 atach CD dziala dalej (ULTRAPLEX 40) ... jednak stweirdzilem ze nie ma to sensu bo za CD placilem jeszcze 200DM a za CDR x8(750DM) i nawet gdzyby to cdr dalej dzialalo to jaki sens (x8). Osobiscie stwierdzilem ze jak nagrywarka cdr w cenie <200zl lub dvdr<700 wytrzyma mi ponad rok to jest ok...

Pozdrawiam
Tomek
ToM/UD jest offline