Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.11.2003, 21:47   #2
Lookas
Bywalec

Data rejestracji: 05.12.2000
Lookas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Właśnie dziś zakupiłem NEC'a ND-1300A z firmwarem 1.07. Wcześniej długo zastanawiałem się nad zakupem nagrywarki. Miałem przez jakiś czas u siebie TEAC'a W50D i nie powiem, był OK. Wypaliłem chyba 20 płyt Princo 4x w 4x i z trzema był problem (2 - prawdopodobnie wina obrazu, 1 - niezauwazyłem drobniutkiego zabrudzenia na nienagranej plytce (musiało się napluć przy rozmowie ) i wyjechała przed końcem nagrania, z niewypalonym miejscem na kształt zabrudzenia).
Miałem do wyboru: Pioneer A07 (ponad 800 zł), TEAC W50D (725 zł), Liteon 401 (549zł), i NEC (640zł). Do TDK nie miałem dostępu, choć podobno NEC właśnie jest w TDK. Pioneer odpadł z listy, bo (podobno) to samo jest w TEACu. LiteON odpadł mimo ceny i możliwości prezrobienia na 411 (przez osobisty brak zaufania do firmy i narzekań na forum). Pozostał wybór TEAC - NEC. Podobnie jak u Ciebie
Mój wybór juz znasz, udało się nawet NEC'a zdobyć w promocji za 620zł więc już bezdyskusyjnie nie mam wątpliwości, że zakup się udał. (Wrocław)
Mam nadzieję, że będzie służył długo (VERBATIM DVD+RW już wypaliłem, zabieram się do PRINCO 4x - płytkę widzi, to pewnie i wypali )

Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru

lookas
Lookas jest offline