Dyskusja: Wybór nagrywarki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.11.2003, 09:55   #13
zibis
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2002
zibis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Martin_TP
Ostatnio widzialem na cdrinfo.com duzy test plyt + i - i jak to sie ma do odtwarzania w roznych napedach i stacjonarnych i tych komputerowych. A wynik wskazal ze to wlasnie MINUS jest bardziej kompatybilny. "Compatibility results: DVD-R=96.74% DVD+R=87.32%" Sam zobacz: http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...Tests&Series=0

Co do dwuformatowych nagrywarek to zawsze lepiej miec duala, chyba ze juz wiesz ze ktoregos z formatu nie bedziesz urzywac to mozesz wziasc albo tego + albo -. Jak urzywasz tylko dla siebie i posiadany przez Ciebie sprzet (stacjonarny dvd, dvd w komputerze) czyta ktorys z tych formatow wpelni, to jak najbardziej mozesz sobie tego + kupic. A tak na marginesie, plus ostatnio ma 56% udzial w rynku, 43 % minus, 1% dvd-ram
tak wiem, ktos juz podawal tego linka
tym niemniej skoro jak piszesz nizej, + ma wiekszy udzial i pewnie on bedzie sie jeszcze zwiekszal problem kombatybilnosci moze dotyczyc raczej starszego sprzetu..

no wlasnie, dla mnie sam + powinien wystarczyc; mam stacjonarego Pioneera 656, ktoremu podobno obojetne czy + czy - , rodzice maja Philipsa 963 - a tutaj to raczej +, no nie...

moj dylemat sprowadza sie w zasadzie do dwoch watpliwosci:
1* nie wiem, czy przypadkiem nagrywarki jednoformatowe nie "odstaja technologicznie" od tych dwuformatowych, nawet jak sie wezmie pod uwage ze bede w nich uzywal tylko "jedynego slusznego" formatu, czyli +...
2* jednak cena - taki plextor 504 kosztuje ok 800pln, w tej cenie (i nawet ponizej..) mozna kupic calkiem przyzwoita dwuformatowke, ktos nawet napisal, ze Pioneera A07 !!??

pozdrawiam
Zbyszek
zibis jest offline