Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.11.2003, 13:05   #24
przemo_one
Gość

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
mam tak - siemens(modem) -> router (dlink 604) -> kompy

spokojnie stawiam na tym ftp dostepny z zewnatrz - trzeba tylko przekierowac port na jeden z kompow lokalnych i po problemie, a ze neo+ ma dynamiczny ipek to zamiast podawac ludziom zawsze nowy ipek podaje domene i port i mam spokoj na wieki - wygodne, skuteczne i dziala (bez zadnych winsow czy innych smieci)
dlink ma wbudowane dhcp - choc ja wole przydzielic je reczeni i na stale - wlasnie po to zeby mi sie przekierowane porty nie rozjechaly, jedyna wada jest zbudowany firewall ktorego nie umiem wylaczyc
przekierowanie portow kurcze pieczone nie pomyslalem o tym masz cholera jasna racje i jeszcze mi powiedz jak cenowo cie to wyszle (siemens modem) sid
ja tam wole kompa + modem od tepsy - bez podejrzen ze dzielisz bo zwykly zestaw a i na kompie za 100zeli cos pokombinujesz - wczoraj skladalem taki: dreammachine proc 80Mhz(ale szybki i dobry amd) ramu 20MB dyski dwa jeden 210MB a drugi 80MB cooler na procku i radiator miedziany !! monitor tez jakis bedzie i flop jest pomyka to wszystko na windows 95 no brak usb kurna to lepiej ten modem pod rjta (tansza sieciowka niz kontroler) uuu a i z softem bedzie duzo zabawy a co do DHCP to tez wole przydzielac ale mam mniej roboty bo po formacie ludzi nie przychodza i nie mowia zebym im neta skonfigurowal, a wlasciwie to router powinien zapamietywac ip klijenta po id sieciowki sprawdz to bo u mnie tak jest(windoz i linux a hard router to nie wiem)
a co nat'a to podesli ip login i passwd do twojego cudenka to ja pokombinuje hehehe (kurna emotiony mi nie wchodza - te Clickable Smilies browser mi leci do gory)
  Odpowiedz cytując ten post