Cytat:
Napisany przez przemo_one
po pierwsze po czwarte co do dzielenia neo to ja mam taki patecik a mianowicie nie stawiac zadnych routerow hardwearowych tylko softwaerowy jakis komp z win 98 i tam rozdzielanie netu (wiem to lipne ale sluchajcie dalej)
jak przyjdzie pan z tepsy to ten router mowimy ze "komp brata" ktory mi udostepnie net w lokalu a lana na ulicy to se mozna miec no nie??
oczywiscie pana z tepsy pierwszego dnia nie musimy wpuszczac - wogole nie musimy (ciekawe co wtedy tepsa zrobi) i umawiamy sie z nim na dzien nastepny ktorego to juz wszystko w kompie bedzie posprzatane np reztrykcje zrobione ze ip sasiada nie moze korzystac z netu i tu konczy sie moj sposob nobo jak maja udowodnic ze jest udostepniane na 5 a nie tylko na dwa??
[...]
ps jaka jest kara za udostepnianie neo+ jak juz cie przylapia??
|
A wiec dokladnie to samo da Ci router hardwareowy (choc zgodze sie ze nie wszystkie). Tam tez masz mozliwosc blokowania wyjscia na swiat konkretnym adresom MAC lub wpisanie po prostu tych ktore ma router przepuszczac, a reszte blokowac. Zrobisz to nawet szybciej niz w softwareowym. Jak masz domofon to mozesz nawet wpuszczac montera, a zanim zjawi sie pod drzwiami juz bedzie wszystko ustawione
Kara to trzykrotnosc abonamentu.