Z moja plyta bylo tak samo. Mam 401S@411S.
Ogolnie plyta sprawiala wiele problemow przy nagrywaniu i kasowaniu z predkoscia x4. Proby nagrywania najczesciej konczyly sie bledami, a kasowanie bylo bardzo problematyczne. Plyta nadawala sie do korzystania jedynie po wymuszeniu nagrywania i kasowania z predkoscia x2.4.
Natomiast jezeli program (np. Nero) podaje informacje ze dysk nie jest plyta wielokrotnego zapisu i nie moze byc skasowany to musicie sprobowac jakiegos innego softu. W takim przypadku u mnie pomoglo kasowanie programem do testowania DVDInfo Pro ale nie wykluczam tego ze inne programy tez sobie z tym poradza (np. Alcohol lub RecordNow DX)
Dodam tylko ze odkad zaaplikowalem swojej nagrywarce najnowszy bios dla 411S w wersji FS0F to wszystkie problemy z wypalaniem tej plyty zniknely. Teraz pali sie pieknie z predkoscia x4. Nowy bios rozwiazal rowniez problemy jakie mialem z wypalaniem niektorych plyt CD-RW. Po wszystkich klopotach jakie mialem z tym napedem pozostalo juz tylko wspomnienie i mam nadzieje ze juz tak pozostanie