Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.11.2003, 09:36   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
sorki BD, ale bredzisz. te Twoje przypowiesci to chyba pisales bedac po kilku skretach, bo ja nijak nie moge zauwazyc analogii. troche zagalopowlaes sie.
no fakt zwlaszcza, ze nie pije i nie uzywam innych dopalaczy ...

Cytat:
w przypadku plikow z rozrywka to jeszcze rozumiem - samo ogladanie, granie, sluchanie mozna juz uznac za osiaganie jakichs korzysci,
o widzisz ... szkoda, ze dalej nie rozumiesz

Cytat:
jednak nie powiesz mi chyba, ze ktos okrada kogos odpalajac sobie photoshop'a, softimage czy may'e warte przeciez grube pieniadze. jaka oni osiagaja korzysc?
najpierw udowowodnij zwiazek przyzczynowo-skutkowy, a pozniej oskarzaj. te programy nie zostaly przeznaczone do zabawy, ale do zarabiania grubych pieniedzy, dlatego tyle kosztuja. chcesz zarabiac to zainwestuj. chcesz sie pobawic - hulaj dusza.
Oczywiscie, ze okrada autora programu. Zastanawia mnie po co komus Photoshop skoro chce sie tylko pobawic... albo po co komus AutoCad skoro go nie uzywa
Moze chodzi o sama chec posiadania albo pochwalenia sie koledze, ze ja mam wszystko

W cywilizowanym swiecie jest cos takiego jak wersja edykacyjna. Chcesz sie pouczyc kup wersje edykacyjna. Wyobraz sobie, ze u nas rowniez cos takiego jest dostepne. Office koszuje np 300 zl - dla porownania wersja dla mnie kosztuje 2500 zl. Jest roznica?

Jezeli nie chcesz wydawac kasy na wersje edukacyjne to masz cala game programow darmowych. Dzieki temu nie musisz okradac autora.

Sam slusznie napisales, ze programy zostaly napisane w konkretnym celu - zarabianie grubej kasy. Wiec po co ci one?

Znowu podam ci przyklad, moze teraz zrozumiesz. Na parkingu stoi super bryka, sportowa - 400 KM, super wyglad. Zostala zrobiona dla ludzi ktorzy maja kupe kasy i chce pojezdzic i sie pokazac. A ja chce sie tylko tym autem pobawic, sprawdzic w jakim czasie zajade i wroce do Krakowa (normalnie jade 16 minut moze tamto zajedzie w krotszym czasie). To co wsiadam, jade i hulaj dusza ... Tylko czemu jak mnie zlapa to mnie zamkna - ja tylko chcialem sie pobawic.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post