Cytat:
raf (04-01-2002 20:54):
Witam w Nowym Roku! Stoje ostatnoio przed ciezkim wyborem ***8211; kupnem nagrywary. Oferta jest bardzo bogata, ceny zroznicowane. Stwierdzilem, ze zdecyduje się na kupno combosika (lg), no bo to jeszcze jakis filmik można wrzucic, cena nizsza i w obudowie nie mam już wolnego miejsca. Ku mojemu zdziwieniu wiekszosc sprzedawcow na gieldzie (stodola) odradzala mi zakup combosa, twierdzac ze jest to straszne badziewie, nieporownywalnie gorsze od dwoch oddzielnych urzadzen - szybko pada, kiepskie parametry! Co forum na to? Jeśli chodzi np. o predkosc, to faktycznie combosiki nie grzesza osiagami. Jednak predkosc dla mnie nie jest najwazniejsza. Czy sa może na forum wlasciciele combosow? Jeśli tak to jakie wrazenia?
|
Wprawdzie nie mam comba, ale slyszalem conieco o combach:
Czytalem pare artykulow i testow comb, i zazwyczaj osiagi (korkcja bledow itp) byly zazwyczaj slabsze od osobnych urzadzen (nagra +dvd)
Poprostu, tak jak to ktos kiedys powiedzial: jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego...
Oczywiscie, comba nie sa doniczego.
ich niewatpliwa zaleta jest funkcjonalnosc, cena (nagra+dvd jest chyba drozsza od kupna comba, choc moge sie mylic (poza tym to zalezy jaka nagra i jaki
dvd)
Ogolnie mowiac, jesli komus nie zalezy np. zeby nagrywarka kopiowala sporo plyt (np. jeden film dziennie etc), niezalezy na wysrobowanych parametrach, to powinnien wybrac combo.
Co do tego ze comba sa awaryjne, to mysle ze awaryjnosc jest taka sama jak cdromow, nagrywarek i dvd (to oczywiscie zalezy od producenta)
Tak wiec, jesli nie masz miejsca w obudowie - kup combo.
Pozdro. gaz