Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.11.2003, 14:07   #8
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
(...) Ale przykladowo Office kupilem placac za niego 2500 zl.
Cytat:
Napisany przez BD
(...)W cywilizowanym swiecie jest cos takiego jak wersja edykacyjna. Chcesz sie pouczyc kup wersje edykacyjna. Wyobraz sobie, ze u nas rowniez cos takiego jest dostepne. Office koszuje np 300 zl - dla porownania wersja dla mnie kosztuje 2500 zl. Jest roznica?

Jezeli nie chcesz wydawac kasy na wersje edukacyjne to masz cala game programow darmowych. Dzieki temu nie musisz okradac autora.
(...)
Cytat:
Napisany przez BD
Zgadzam sie, po co wszystkim Office jest przeciez OpenOffice za free. Oczywiscie nie dorasta on do piet produktowi MS ale do pisania zwyczajnych dokumentow, wypracowan czy mniejszych opracowan nadaje sie doskonale. Poza tym jest nawet zgodny z czescia dokumentow Office.
czy chocby przez chwile niezalowales tych 2500zl w koncu moglbys uzywac Open Office'a a ta kase przeznaczyc na jakies inne dobro [niekoniecznie soft]

Cytat:
Napisany przez BD
(...) Kupile po kilka plyty audio miesiecznie i moja kolecja ma juz spore rozmiary. Wlasciwie zaczyna mi brakowac miejsca.
(...)
gdybym ja kupowal po pare plyt miesiecznie to tez by mi miejsca zabraklo choc predzej bym zbankrutowal druga sprawa ze po tym jakbym kupil wszystkie plyty Iron Maiden to bym nie mial czego kupowac bo w Ich 3 ani w Ali Janosz nie gustuje a jakos niespotkalem ostatnio zadnego ciekaweg zespolu

odnosnie darmowych alternatyw dla windowsa:
wg. mnie linux przez to iz nie jest jeszcze systemem typu "odpal i zapomnij" jest dosyc kiepska alternatywa dla windowsa
przyklad: glupie gg,
w windowsie wlaczamy samo sie instaluje
w linuxie jak juz dojdziemy do jakiegos programu ktory da sie uruchomic bez czarowania (Gaim) to trzeba wybrac odpowiednia wtyczke, jak juz nam ruszy to sie okazuje ze niemozna zaimportowac kontaktow z serwera a obsluga programu jest o niebo bardziej skomplikowana
poza tym te inne programy pod linuxa, obsluga sprzetu, brak zwyczajnego dostepu do partycji fat.... itp itd naprawde zeby polubic pingwina trzeba miec mocne samozaparcie i anielska cierpliwosc
a chyba nie na tym ma polegac zabawa z komputerem, zwykly user chce bez najmniejszego problemu pograc sobie w ut albo q3 i malo go obchodzi jakies dzielenie zasobow, rott albo inne niemoznosci odpalenia bla bla bla
a ceny softu - gdyby zaproponowano mi kupno powiedzmy 98 i xp w komplecie za 500zl to kto wie, odnosnie wywalenia piratow [programy mp3 filmy] to czemu nie tylko dajcie mi cos (serwis internetowy np) z ktorego [za drobna smsowa oplata] moglbym sciagnac/posluchac troche dobrej muzy bo z tego co sie orienutje to na tych dziesiejszych platnych serwisow np wspomnianego wczesniej iron maiden nie maja
mozna byc legalnym trzeba tylko chciec, bo czym sie rozni legalna gra ktora kupicie za 49zl od legalnego windowsa za xxxxzl - niczym obydwa programy sa legalne a ich user wie ze jest fair wobec ludzi ktorzy zarywali noce nad tymi programami