Cytat:
Napisany przez Fantomas
Zwłaszcz że sam M$ Office nie jest zgodny sam ze sobą - wystarczy przenieść niektóre dokumenty z jednego komputera na drugi i całe eleganckie formatowanie (o ile w Wordzie można w ogóle o tym mówić) się rozjeżdża.
|
hm widzisz tak sie sklada, ze na uzywaniu i zastosowaniach worda zjadlem zeby
I zadziwie cie jak ci powiem, ze moje wydawnictwo sklada ksiazki w Wordzie. Wynika to z wielu przyczyn i byl to wybor wlasciwy. Skladacze opanowali Worda w stopniu o jakim nie sni sie wielu uzytkownikom uwazajacym sie za specow. W odpowiednio przygotowanym dokumencie nic sie nie rozjezdza.
Cytat:
Niestety nie prawda - nie jest dostępne - chciałem kupić, nie mogłem bo nie jestem uczniem/studentem/nauczycielem. Ba, kupiłby nawet chętnie starsze wersje (np. taki word97 lub 6.0), ale ich się nie oferuje.
|
Wersja edykacyjna dla ucznia/studenta czy nauczyciela to wymysl naszego kraju. Z racji mojego zajecia spotkalem sie z takimi ksiazkami (np w USA) gdzie odpowiedni soft jest dolaczony do ksiazki w wersji edykacyjnej. Malo tego zakup takiej ksiazki daje ci prawo do kupna dodatkowej licencji pozwalajacej na przeksztalcenie wersji edukacyjnej do pelnej wersji komercyjnej. Calosc jest tak wyceniona ze stanowi to bardzo ciekawa alternatywe.
Poza tym warto popatrzec na polityke innych Panstw (Azja) gdzie jada ostro z Billem i jego paczka. Ci sila rzeczy przeceniaja swoj soft tak, ze stac na niego wielu ludzi. Niestety do tego trzeba normalnosci a nie polskiego bagna.
Cytat:
Zaraz zaczynam instalację systemu i oprogramowania (będzie tego max 7CD) - wszystko legalne, kosztowało 37 zł.
|
o widzisz - mozna uzywac legalnego softu