Cytat:
Napisany przez martinez07
Próbuje /bo to trafniejsze słowo/ odtworzyć film MPC 6.4.6.8 i dźwięk mam - gorzej z obrazem, bo nie mam. Wyskakuje komunikat po załadowaniu pliku: (...)
|
Zdaje się, że tylko Gabest wiedziałby dokładnie, o co chodzi.

Cytat:
Gdy próbuje zrobić raport mkvinfo.exe, pojawia się błąd "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono libiconv.dll.
|
Plik masz w pakiecie mkvtoolnix. Zgraj do tego samego katalogu, co mkvinfo.
Cytat:
Przyznam, że nie wiem co mam za bardzo zrobić z tymi plikami *.dll które poradziłeś mi bym ściągnął... Ani jak mam ręcznie odinstalować Matroska i te inne pierdoły /zrobiłem to standardowo-dodaj/usuń programy/.
|
Wyszukaj na dysku mkxds.dll.
Odpal Total Commandera (zakładam, że gdzieś go masz, a przy jego użyciu będzie łatwiej), wejdź do tego katalogu, gdzie jest tamten plik, i wpisz: regsvr32 /u mkxds.dll
To samo zrób z plikami matroskasplitter.ax i vsfilter.dll, które miałeś dotychczas. Kiedy to zrobisz, skasuj wszystkie trzy pliki.
Następnie, do katalogu windows\system (pod win9x) lub windows\system32 (pod 2k/xp) zgraj nowe wersje plików matroskasplitter.ax i vsfilter.dll.
W ściągniętych zipach masz wersje Release oraz Release Unicode. Wersja unicode jest dla Win2k i nowszych. Zwykła - dla starszych Windowsów.
Kiedy już skopiujesz wspomniane pliki w odpowiednie miejsce, wejdź tam spod Total Commandera i wpisz:
regsvr32 matroskasplitter.ax
a następnie
regsvr32 vsfilter.dll
Zrestartuj windowsa (na wszelki wypadek) i powinno działać. Próby przeprowadź spod BSPlayera najpierw.
Cytat:
Co dziwniejsze - ściągnąłem dwa sample *.mkv ze strony Matroska, i one działają bez poblemu. Ale jeszcze mi się nie zdarzyło bym zassał z osiołka uszkodzony plik, tym bardziej relasa z osiolek.com...
|
Mógł się uszkodzić podczas ściągania. Co mówi mkvinfo ?