Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.11.2003, 10:00   #11
gierakm
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2003
gierakm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie,

kolejny wątek dotyczy moich spostrzeżeń z pracy z dvddecryptor+ifoedit+ic8, jak wspomniałem na mojej konfiguracji wiekszość oprogramowania do zrzutu się po prostu zawiesza (w weekend stawiam do obróbki dvd nowy system). Otóż przy zrzucie zauważyłem sytuację, która mnie zastanawia, podczas zgrywania filmu dvddecryptorem jako ifo, później robienie plików ifo w ifoedit i poźniejsza kompresja w ic8 - się powiodła (tzn. sprostowanie zawsze się udaje tylko film jest krótszy)! ... ale z filmami poniżej 120min; wcześniejsze moje próby miały miejsce z filmami ponad 120 min i właśnie cały wątek tych postów dot. tego, iż przy kompresji filmu miałem kilka-kilkanaście minut mniej filmu (zrzut ok. widzę ostatniego voba i wszystko jest zawsze okiej). Moje pytanie czy ktoś może to przećwiczyć u siebie, bo naprawde nie wiem w czym rzecz, czy ifoedit przy tworzeniu video_ts.ifo robi gdzieś błąd czy jest jakaś bariera czasu, o której nie wiem. Kolejna prośba nie chcę stosować innego oprogramowania do kompresji i proszę nie sugerować mi innych rozwiązan (dvd2dvdr- narazie studiuje). Moje zdanie jest takie, każdy kto styka się z dvd majać nagrywarkę dvd wydaję mi się, że posiada sprzęt stacjonarny a jaka jest przyjemność z kompresji filmu programem, którego efektem jest pixeloza na ekranie wymarzonego tv ? Ja kupiłem nagrywarkę w celu zgrania wymarzonej kolekcji filmów, która jest wielka, a czasy niestety się zmieniły i realia się skurczyły (nadal kupuję filmy oryginalne). Ponieważ dla mnie najważniejszy jest film, w ogóle nie oglądam dodatków do filmów dlatego wybrałem taką metodę, która maksymalnie oszczędza miejsce, które można poświecić na film. Na tym kończę odezwę się zapewne jak postawie na nowo system. Dziekuję z góry i serdecznie pozdrawiam.

Maciej
gierakm jest offline   Odpowiedz cytując ten post