Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.11.2003, 10:20   #6
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm.... przyznam, że wczoraj chciałem troszkę pokombinować i chociażby sformatować dyskietke na PeCecie w formacie 720 KB, ale coś XP nie chciał tego zrobić . Wpisywałem mu pod CMD komendę format a: /F:720 a on i tak pokazywał że nie wie co to jest 720 . Wystarczy, że zmieniłem to na 1.44 to jakoś chciał wtedy formatować. Dziwne...

Teoria jest taka, że skoro Amiga zapisuje dane na dyskietkach o rozmirze 720 to może jakbym takową zrobił na PC to może i Amisia by ją odczytała, a potem tylko kopiowanie plików i koniec. Jednak jak sformatowałem taką dyskietke pod Amigą to niestety PC jej nie odczytywał. Więc wniosek jest taki, że coś tu nie jest kompatybilne... A przecież stacje PC też mogą odczytywać dyskietki o rozmiarze 720 KB. Może po prostu tu jest kwestia oprogramowania...

Przyznam, że jeżeli chodzi o Ataraka to na PC mam program, spod którego formatuje dyskietke odpalam ją na Atarynce, a ona rozpoznaje ją jako swoją. Wtedy przegrywam pliki z atarynki na PC i po bólu.

A teraz ciekawostka . Próbowałem przenieść z PC na Atarynke taką starą grę, a mianowicie żużel, gdzie motory to były kreski. Atarynka coś wczytywała, wczytywała, ale niestety dla niej taki żużel to za dużo .

A tak BTW to wieczorem napiszę jak tam mi idzie bo jakoś nie mogę znaleźć stacji dysków 5.25 do PC, a opcja SZUKAJ tutaj nie działa