Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.11.2003, 09:02   #13
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No więc tak... po podłączeniu stacji 5.25 pod kompa zdarzyło się coś takiego, że jak chciałem formatować dyskietke 5.25 to odzywały się obie stacje po mimo iż w Biosie ustawiłem, że jedna to 3.5 1.44, a druga to 5.25 1.2. Nie obczajam tego... Musiałem wyłączyć zasilanie od 3.5 żeby 5.25 działała poprawnie. Po prostu litera A była zarezerwowana dla dwóch stacji, a B to po prostu litera bez przypisanego napędu.

No i jest o tyle problem, że dyskietki 5.25 nie sformatuje polecieniem FORMAT A: /F:720. Po prostu wyskakuje mi jakiś komunikat, że to niby format niezgodny czy coś w tym stylu. Więc spróbowałem sformatować normalnie ją jako PeCetową dyskietke, czyli na rozmiar 1.2 MB. Jako, że w stacji w Amidze mam magiczny prztyczek przełączniczek i dwie opcje 80 i 40 to zapewne to jest liczba sektorów [ścieżek]. Jak jest na 80 i włącze Amigę to wyrzuca "NOT A DOS DISK IN DF1:". A jak przełącze na 40 to i tak lipa.

Oj chyba teraz troszke poszperam po stronkach o tematyce Amigowej.

RoKFoR.... a czy wiesz może jak podłączyć CDROM pod AMIGĘ !? Albo chociaż jak nazywa się program terminala pod Amigę [no taki odpowiednik HyperTerminal z PeCeta].