Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.11.2003, 19:15   #8
johh
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.11.2003
johh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Program nagrywający także ma wpływ . W przypadku np Nero i paru innych programów gdy na nagrywarka wisiała na kontrolerze RAID próba nagrania takiej płytki kończyła sie komunikatem trwa sprawdzenie dysku lub "zwisem" programu( kwestia prawdopodobnie sterowników scsii ) . Ja osobiście nie nagrywałem na Clone DVD, tylko do iso i dopiero z iso np Nero na plytke. Na twoim miejscu potestowałbym na RW. Jesli masz nowy sprzet to prawdopodobnie możesz mieć kontroler RAID/Serial na plycie - w tym momencie - dyski bym przerzucil na ten kontroler a DVD/CD na standartowy. Nagrywarkę najlepiej jest podpiąć pojedynczo na kablu , w trybie master ( zworka z tyłu na M/Ma ) Bios oczywiście w nagrywarce powinien być zaktualizowany do FS0F. Poza tym jak najmniej zbędnych programów chodzących w tle i powinno być OK ( Nie napisałeś bliżej na czym problem polega jeśli chodzi o te płyty także trudno cokolwiek więcej powiedzieć ).

Cytat:
Napisany przez exbach
pytanie do Johh

Sprzęt mam w miarę nowy i szybki Pentium 4. gdyż kupowałem go pod kątem instalacji karty WideoZip z Wrocławia. Nagrywarka LIteOn411s nowa. A mam problemy z -R,-RW. Nie jestem informatykiem i nie do końca zrozumiałem jak temu zaradzić . Tylko nie mów mi że mam kupować markowe płyty. tę opcje już znam. Chodzi o to czy np sam program nagrywajacy (używam Clona DVD PL) ma na to wpływ. Czy np stosując Nero kłopot zniknie ?
johh jest offline