ja powoli wymiękam z tum tunerem.... niedość, że kabelki od głośników mam króciutkie to jeszcze kosztuje mnie to wiele nerwów. Teraz doszedłem do tego, że brejdak źle podłączył tuner... tak tak... jednak można źle podłączyć tuner. Po prostu pomylił wejście MONITOR z VIDEO w wyniku czego po włączeniu w windowsie tunera monitor się wyłączał. Teraz, gdy to przestawiłem to już chociaż obraz mam. W zasadzie są to tylko mrówki, ale coś widzę

. Teraz próbuje rozgryźć pilot, ale jak na razie to mi się nie udaje

.
BLAZE... a czy nie można spróbować po prostu podłączyć tunera do kart dźwiękowej tak jak jest to rozwiązane w obecnych tunerach !? Po prostu mają tam kabelek króciutki łączący tuner z LINE-IN karty dźwiękowej. Myślę, że tak będzie lepiej, bo jak mam podłączone głośniki do tunera to nie mam głosu w windowsie

.
Pozatym mam takie pytanko. Chodzi mi o to, że jak twój kolega ustawia wszystko bez używana pilota !? Jako, że nie rozgryzłem obsługi pilota to chciałbym jakoś inaczej się poruszać, ale nie znam żadnej klawiszologii. Po odpaleniu tunera nie wyświetla mi się żaden pilot...
Na koniec tylko chcę spytać: czy można gdzieś zmienić źródło sygnału, gdzyż jak mam kablówkę i ustawiłem podczas instalacji CABLE to tuner nie znajduje mi żadnego kanału

. A wiem, że tylko podczas instalacji miałem możliwość zmiany źródła sygnału....