Przekonaliscie mnie do sprobowania Opery w jednym z watkow i wlasnie ja testuje. W sumie sprawuje sie calkiem niezle i jest naprawde funkcjonalna, ale mam kilka pytan, na ktore moze bedziecie potrafili udzielic mi odpowiedzi:
1) Czesto pojawial sie argument, ze przegladarka ta blokuje wyskakujace okna. Gdzie wlacza sie te funkcje?
2) W Avant Browserze, ktorego uzywalem, w przypadku niespodziewanego zawieszenia sie lub zrestartowania komputera, wszystkie otwarte w tym momencie okna, zapamietywane zostawaly przez program i mozna bylo latwo do nich wrocic. Z tego, co wiem, w Operze rowniez jest cos takiego. Ale jak to sie ustawia i wybiera? Sa to zapewne te sesje, ktore niby mozna wybrac na poczatku uruchamiania sie programu, ale w praktyce nie jestem w stanie wrocic do stanu sprzed zwyklego zamkniecia programu. A juz w ogole, jezeli sam go zamknalem, a nie nastapilo to przez jakis blad. Jak sie tymi sesjami poslugiwac? Jak zapamietac otwarte okna i potem moc do nich wrocic?
3) I jeszcze jedno pytanie z tym zwiazane. Otoz mam juz zapamietane jakies trzy sesje, ktore chcialbym skasowac. Gdzie mozna to zrobic?
4) Hmmm, wiem, ze mialem jeszcze jedno pytanie, ale jakos nie moge sobie teraz przypomniec. Moze pozniej. Na razie bylbym wdzieczny za odpowiedzi, lub jakies wskazowki dotyczace tych trzech, ktore napisalem. Z gory dzieki