Cytat:
Napisany przez -Kowalik-
Zrozumieales mnie baŁdzo dobrze, czyli dupa blada...
Adminn na to nie pojdzie 
|
nie koniecznie
jezeli chodzi o udostepnianie tylko w sieci lokalnej to nie ma najmniejszych przeszkod - przynajmniej ja ich nie widze - skoro masz przyznany adres ip wewnetrzny (prywatny) to ludzie z twojego lanu moga sie laczyc z twoim serwerem wlasnie za jego pomoca np w comanderze jako adres hosta bedzie cos w tym stylu 192.168.0.25:port
jezeli ip jest przydzielane u was dynamicznie - watpie w to - adminowi nei chcialoby sie w to bawic - to przeciez macie jakies unikalne nazwy na sieci wiec takze mozna sie z toba polaczyc uzywajac twojej nazwy sieciowej - serwer providera odpowiednio to przetlumaczy bedzie to wtedy wygladac mniej wiecej tak twoja_ksywa:port
jezeli chodzi o udostepnienie poza lan to w tym przypadku bez forwardowania sie nie obedzie - mozesz sciemniac ze musisz sciagac np poczte na okreslone ip sa rozne sposoby na wkrecenie admina tyle ze jezeli choc troche sie interesuje tym co sie dzieje w sieci to zauwazy ze tym portem bedzie sie odbywal transfer ftp
w razie pytan o konkretny juz program do ftpa to pisz na pewno pomozemy - przemas moze raidena ja serv-u czy typsoft a ktos inny znajdzie sie np od guilt ftp programow na serwer jest w diably zalezy tylko od ciebie co wybierzesz