Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.11.2003, 01:32   #296
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
drugi dzień po zakupie zdecydowałem się sflashować swoją 401kę i poszło bez problemów. schemat działania:

1. biorąc pod uwagę info z chipa wyłączyłem tryb DMA dla nagrywarki.
2. backup i wgranie epprom 411s i fso2.
3. reboot.
4. wgranie poprawionego epprom (kroki 5,6 ultimate instrukcji) i fs0f
5. reboot.
CD - Esperanza Black - wypalanie trwało ponad 10 minut, bo nie włączyłem na powrót DMA i nie skonfigurowałem nero (tzn. 16MB tempa i buffor auto). po korekcie powyższych wypalanie CD zajmuje ponownie lekko ponad 3 minuty, ale w porównaniu do płyty wypalonej w trybie PIO pojawił się dodatkowy uszkodzony sektor.
CD-RW - Dysan 650MB 10x - audio poszło lekko, łatwo i przyjemnie.
DVD - płytka MMore DVD+R 2.4x - za******yłem (<- tu był wyraz pochodzący od takich korzennych ciastek - to też cenzurujecie?) ją praktycznie po brzegi, palił ok. 25 min a test powierzchni nie wykazał błędów. odczyt w nero speed to 4.66 avg i ponad 6 max dla DVD+R i nie ma z odczytem zawartości problemów. płytka TDK DVD-R 2x - też praktycznie pełna, palona z obrazu Tekkena 4. czas - niecałe 30 min, test powierzchni nie wykazał błedów, natomiast NeroCDSpeed nie ruszył nawet, tylko zwrócił błąd INVALID FIELD IN CDB (052400). nagrywarka rozpoznawana jest jako 411s, nawet po rebootcie XP "przeinstalował" sprzęt automatycznie.

pozdro i wielkie dzięki dla gigantów software'owo-hardware'owych za to, co robią, a co pozwoliło mi (staremu raczej) zaoszczędzić 200 PLN. raz jeszcze dzięki.

Ostatnio zmieniany przez JarasMSR : 28.11.2003 o godz. 21:17
JarasMSR jest offline