|
czy ja pisze ze cos udowodnili? pisze ze tak dziala ten spybot uzywany przez koncerny filmowe - tworzy usera z nowa, losowa nazwa, uzywa nowego czystego ip ktorego nie ma w peerguardianie i zapuszcza np 1000 razy search 'startrek nemesis' i spisuje sobie hosty, potem jest jakas przedwstepna weryfikacja (dyn ip, proxy, maskarady - to psuje troche odczyt, ustalenie tego dalej wymaga juz wylapywania pakietow a to wymaga sciagania pliku - co jest przestepstwem i tak zdobyta informacja moze byc najwyzej poszlaka - ale who cares) no i potem automat wypluwa z siebie listy
przed tym nic nie chroni - niestety nic nie chroni przed pomowieniami, bo to nie jest pewna w 100% metoda
sieci reaguja roznie - sadze ze tepsa ma w abuse pol miliona takich listow - nie wiem co z nimi zrobi - ale jesli cokolwiek zrobi to lista klientow adsl skurczy sie bardzo, dolsat tez dostal, a wlasciwie zauwazyl ze ma takie listy - ich przychodza setki do wszystkich operatorow
a dolsat niestety moze ulec perswazji osoby trzeciej jaka jest wytwornia i podjac rozne dziwne kroki - choc z tego co mi wiadomo taki list ma w polsce moc pomowienia i nic wiecej
a ja ciagle chcialbym wiedziec kiedy miales na dysku tez rzeczony film - bardzo mnie to interesuje