Cytat:
|
Napisany przez yahol
Moj znajomy, troche oblatany w tych sprawach, stwierdzil:
-Win XP OEM kupiony z jakakolwiek czescia, po zainstalowaniu, jest powiazany z plyta glowna (+komponent).
I tak wyklada pytajacym Z tego co wiem, jest to najczesciej i bez problemow akceptowana przez kontrole i M$ opcja.
|
Właśnie obejrzałem dokłądnie orginalną płytę (CDROM) z WinXP HE i nie ma tam żadnego napisu że jest to oem, może też z tego względu mogę zmieniac w kompie co zechcę a system nie protestuje, instalowałem kiedyś z mojej płytyki z WInXP HE u kolegi i terz nie było żadnych problemów. Chyba moja wersja systemu WinXP HE to w 1/2 wersja box, bo jak się zaisntaluje ten system to we właściwościach mój komputer pisze że to wersja oem.
Jako ciekawostę dodam. Że jak odłonczy się kabel siciowy (SDI) i zechce się aktywować system to po kilkudziesięciu prubach system sam się aktywuje, to chyba jest trochę dziwne, ale na serio sam się aktywuje po kilkudziesięciu prubach aktywacji (nieudanej, z powodu braku połonczenia, z internetem), pisze że aktywacja jest już ukończona, to samo było u mojego kolegi jak mu instalowałem ten system