Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2003, 21:20   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie wiem kto ci wmowil ze pgp jest slabe... ma silny (jawny i sprawdzony) algorytm i pare 'sil' szyfrowania ktore mozesz sobie wybrac
czegos tym zabezpieczonego nikt nie probowalby odszyfrowywac - to zajecie na stulecia
jesli czegos temu brakuje to wodotryskow - w tym moga byc takie ktore tobie sa z jakiegos powodu potrzebne - ale na 100% nie sily kryptograficznej!

do zastosowan pol profesjonalnych polecam zwyklego winrara3+ - do tej pory nie ma lamacza hasel innego niz brute force - dasz haslo all printable na 30 znakach i sprawa jest zalatwiona - a jak zrobisz to 3 razy to kazdy da sobie spokoj
szyfrowanie w winoncd jest niezle - DES, choc program darmowy nie jest - no i sila jednak do pgp nie ma co sie porownywac

ja uzywalem nawet do bardzo waznych danych winrara
mam tez napisany wlasny szyfrator rsa 128bit - ale poza algorytmem niczego w nim nie ma - nie odpala sie pod windowsami tylko pod dosem i tak dalej - raczej zerwoy z niego pozytek - sam juz nie pamietam jak on dziala