Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2003, 20:56   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
hmm - amiga? ciezko bedzie - ja szczerze mowiac wogole tego nie widze

pliki widziane w windowsach w otoczeniu sieciowym itp sa widziane poprzez microsoft networking - protokol wystepujacy w windowsach - a nie w amigach i szanse na zobaczenie tego w taki sposob jaki opisales oceniam na zero
jesli chodzi o transfer plikow mozna sprobowac postawic na jednym z kompow serw ftp (np cerberus ftp - darmowy) i podlaczyc sie - wtedy dzialamy juz na tcp/ip - protokole na tyle powszechnym ze moze amiga to zobaczy
generalnie ja nawet bym nie probowal robic takich cudow

a jak sie udostepnia? w ms networking dajesz poprostu prawy guzik na folder i 'wlasciwosci->udostepnianie'
w tcp/ip to mozna cos sambopodobnego - ale ja sie na tym juz kompletnie nie wyznaje - polecalbym jednak ftp
To z Amiga to byl tylko eksperyment. Co prawda, jesli zdecydowalbym sie na Neostrade i zostawil sobie modem Tepsy (w co bardzo watpie), to docelowo takie polaczenie rowniez byloby mi potrzebne. Jednak teraz bardziej interesuje mnie podlaczenie do innego pc-ta i udostepnienie tam netu przez moj komputer.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post