Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.11.2003, 17:41   #5
romulanin
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.10.2003
romulanin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Gajorus
Witam

I tu mam pytanie! czy +R sa lepsze od -R czy tylko w wypadku tej nagrywarki lepiej sie sprawuja? ktos tu pewnie jest doswiadczony i rozwieje moje watpliwosci.

Nazgi
Ja mam 401@411 +R są oczywiście lepsze(+RW najlepsze) ale wszystko zalezy od podłoża nośnika i tak z doświadczenia Esperanza x4 +R na dobrym podłożu (nie pamiętam taraz co to było) bardzo dobrze się wypalały. Esperanza x4 R-(producenta podłoża system nie rozpoznał) wszystkie się w moim soniaczu jąkają, z tej samej dostawy Esperanza x4 +R producent jw. płyta nagrywa się tylko do wielkości 3,5 GB. Sklep internetowy w krórym kupiłem reklamacji nie uznał. Z którego sklepu nie radzę brać to mogę przesłać na priva, ja już nie korzystam z jego usług. Natomiast wypalone 8 Verbatim +R x4 wszystkie OK. Obecnie testuję taniochę HAWK x2 R- (nigdy nie kupujcie zawinięte w samą folię, bo dużo syfu przyklejonego na stronie nośnej) z czystym podłożem wypala się bardzo dobrze koszt płytki w hipermarkecie 4 zl/płytka bez opakowania (ja od razu dwie wywaliłem ze względu na syfy), w sklepie www.hawk.com.pl chyba po 6zl.
Pozdawiam
romulanin jest offline