zyga ehh
zanim zaczniesz rzucac tu przykladami nad wyzszoscia ie nad opera przyjmij do wiadomosci kilka rzeczy
1) po pierwsze nie wierz wszystkiemu co przeczytasz i zawsze sprawdzaj co na to tworca danego oprogramowania a jak juz zaczniesz sprawdzac to przyjrzyj sie dokladnie kto o tym pisze (kto sponsoruje serwis albo na czym stoi ich serwer itd. itp.)
2) po drugie opera i jej tworcy to wzor do nasladowania dla innych - maja najszybszy czas reakcji jezeli chodzi o naprawianie bledow, ich komunikacja z uzytkownikami jest celujaca, jezeli chcesz sie o tym przekonac to zapraszam na ich forum
http://my.opera.com/forums - maja tam tez dzial polski, ktory tak sie sklada ze jest najbardziej dynamicznym z dzialow narodowych
3) po trzecie ta informacja ma swoje zrodlo gdzies indziej co niestety infojama (i nie tylko ona) powtorzyla tracac tym w moich oczach bo jest to informacja niepelna i nie do konca prawdziwa
4) moglbys przy okazji od niechcenia przeczytac komentarze do tego artykulu ktory przytoczyles
4) co sie bede szczypal jak masz choc troche checi to zerknij
TUTAJ i poczytaj - jezeli znasz angielski to polecam poczytanie dyskusji do ktorej link podano w ostatnim poscie (jezeli nie znasz to wiedz ze nie wystarczylo wejsc na strone trzeba bylo jeszcze cos sciagnac a nawet jakby nie trzeba bylo sciagac to i tak szansa ze trafisz na taka strone jest znikoma i predzej ci sie opera wywali z bledem niz cos ci ktos namiesza w kompie)
5) tym razem ja powtorze cos za innymi (z tym ze ja ta informacje sprawdzilem) czy w IE te zauwazone bledy poprawiono - odpowiem od razu NIE - zeby bylo smiesniej M$ ma pretensje ze ujawniono informacje o tych bledach
6) jezeli chcesz sie przekonac przed czym chroni opera to zerknij w IE na stronke ktora podam ponizej
UWAGA!!! nie odpowiadam za skutki klikniecia na ponizszy link - kliknij na niego dopiero jak zapiszesz wszystkie otwarte dokumenty i bedziesz gotowy na restart kompa
http://piv.pivpiv.dk/
7) wrociles zywy to zapraszam do poczytania jeszcze na poczatek przejrzyj polskie forum na my.opera.com/forums gdybys mial jakies pytania to sluze pomoca - o ile bede potrafil
8) nie twierdze ze opera jest jedyna sluszna przegladarka - to M$ tak twierdzi o swojej - moje subiektywne zdanie jest takie ze jest najlepsza przegladarka - jezeli ci nie podoba sie to mozesz np sprobowac mozilli - wiele osob ja poleca i generalnie nie ma konfliktu miedzy uzytkownikami opery i mozilli
[COLOR=Red]/edit/[color] tak jakby od niechcenia w tych wszystkich informacjach jest wzmianka o operze 7.23 a przeciez wystarczy tylko zainstalowac ja na 7.22PL i mamy polska wersje 7.23 juz bez tych "strasznych" bledow
pozdrawiam bardzo serdecznie