Wiesz co, bierze ten dysk, ktory Ci sie podoba i ktory Cie kusi i nie zastanawiaj sie wiecej

Ostatecznie i tak go kupic, a jesli nie zrobisz tego od razu, to przez najblizsze kilka dni bedziesz sleczal na jakimis porownaniami, dyskusjami i testami, ktore i tak ostatecznie nic Ci nie wyjasnia. Wierz mi, mam to juz za soba. Ja jak kupowalem dysk, zdecydowalem sie ostatecznie na Caviar 60GB 2MB (osiomegowe byly wtedy jeszcze troszke przydrogie) i jestem zadowolony, ale z kazdego innego pewnie tez bym byl. Moj poprzedni dysk - IBM 30GB, niby bardzo dobra firma, ba - przez dluzszy czas uwazane za najlepsze dyski na rynku, a akurat wtedy zaczely sie z nimi klopoty i nie ominely one rowniez mnie.
Bierz wiec Samsunga i sie nie przejmuj, mysle, ze nie bedziesz zalowal
A jesli o 8MB Cache'u to z tego, co sie dowiadywalem, kiedy kupowalem dysk, przydaje sie to tylko przy czestych operacjach na duzych ilosciach malych plikow. Kopiujac np 20GB w kilkutysiacach plikow mozna faktycznie zaobserwowac kilkunasto, a nawet kilkudziesiecio sekundowa roznice. Przy normalnym, codziennym uzytkowaniu komputera podobno nie ma wiekszej roznicy.
Co nie znaczy, ze Cie do takiego dysku zniechecam. Gdybym teraz kupowal twardziela, to na pewno zdecydowalbym sie na 80GB i 8MB Cache'u. Wzialbym pewnie Caviara, ale tak, jak Ty lubisz Samsunga, tak ja lubie jego i tylko tym bym sie kierowal