Dyskusja: Audio cd
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.01.2002, 10:29   #16
Sandal2
Gość

[quote]radonix (09-01-2002 20:16):
Widze, ze spotkalem tu samych audio-filow...
[...] (ale co clone, to clone...).
Czy ktos zetknal sie z czyms takim ?! Przeciez stosujac DAORAW kopie powinny byc idealne! (i sa porownujac sektory kopii i orginalu)

Nie wiem czy znajdziesz posta na tym forum z zeszlego roku na temat Audio-CD, byl bardzooo ciekawy. Ale po krotce.
Co Clone to Clone... ale nie do Audio.
Jesli chodzi o wypalanie to praktycznie nie ma wiekszego znaczenia czym wypalisz, ma znaczenie na czym i z jaka predkoscia. Trudno tutaj ocenic jaka predkosc jest odpowiednia, duzo zalezy od spawary, ale wiecej moim zdaniem od ucha, bo skoro nie slyszysz roznicy miedzy wypalona plytka x8 a x2 to pal x8 (szkoda czasu).
Jesli zalezy Ci na CD-Text , to najlepiej uzyc programow ktore pobiora sobie tytuly z np. CDDB i same zapisza plik konfiguracyjny do wypalenia (reczne wpisywane jest mozliwe w wiekszosci programow m.in. Nero) ale po co skoro mozna to miec automatem.
Natomiast najwiekszym problemem z jakim ja sie rowniez borykam jest zgrywanie :-(.
Dlatego jesli zalezy mi na wiernej kopii i nie trzeszczacej zgrywam programem EAC i ustawionym Secure Mode (dopasowanym do mojego napedu) i najczesciej zgrywam x2-x4, wyjatkowo x1 i dodatkowo odslu***e wavy lub wrzucam do jego edytora (widac tam od razu wieksze trzaski).
Z tym ze nie potrafi on sterowac predkoscia zrzutu Audio we wszystkich modelach napedow CD.
A potem Create Cue-Shet i wypalanie z CD-Text, albo w nim albo w CDRWin.
A co do jakosci i idealnosci kopii odsylam do tematu z zeszlego roku... zreszta bardzo obszernego.
Sandal

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online