Cze!
po raz pierwszy zabieram głos, bo widze, że rzeczywiscie coraz więcej postów dotyczy kłopotów z 411s. Nie bedę się wypowiadać na temat 411 powstałych z przeróbek 401, bo nie mam na ten temat żadnych doświadczeń. Jeśli chodzi o 411s, to mam ją jakiś miesiąc może. Od razu po zakupie był problem z nagrywaniem cdr`ow, głównie audio- były nie do przyjęcia. Nie pomagało zwolnienie zapisu do x8. Płyty DVD (video dvd) na średnich nośnikach typu Esperanza, Princo w większości stacjonarnych odtwarzaczy, na których sprawdzałem "minusy" (Grundig, Pioneer, LG) były "no disc", czyli po prostu odtwarzacze ich nie widziały. "Plusy" widział tylko Grundig. Na kiepskich nośnikach typu MMore, Hawk nie nagrywałem i nie nagrywam, więc nic nie powiem na ten temat. Verbatimy jako te lepsze nośniki wyprobowałem tylko na Grundigu. Też nie były czytane. Wszystko zmieniło się jednak po zmianie firmware`u na FS (nie pracuję dla LiteON`a :-)). Audio jest OK, choć nagrywam już tylko na Verbatimach, DVD video na "plusach" i "minusach" R i RW czytane są w wymienionych odtwarzaczach stacjonarnych, oraz w dwóch innych (Bentley z REAL`a i Mastec), że nie wspomnę o komputerowym LG na przykład. Tak więc jestem zadowolony, choć nie od razu byłem. Rozumiem jednak, że mogłem trafić na dobry egzemplarz, a nie każdemu to było dane. Poza tym być może niektórzy użytkownicy sugerują sie negatywnymi opiniami....
Pozdro
|