Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.12.2003, 11:47   #8
ewasik
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2003
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez DSP
Nie wiem co bym robił (zmiana biosu/różne nośniki) nie nagrywa mi na płytach DVD-R. Na DVD+R i +RW idzie spox. Może, ktoś coś wymyślił bo już brak mi pomysłów.

Usuwałem kontroler w menadżerze urządzeń/ zmieniałem master/slave i inne duperele. Chyba pozostało mi tylko reinstall WinXP. Płyta DVD-R z filmem nagrywa się spox (nie ważne czy 1x czy 4x Verbatim/ACOSS) ale jej odtwarzanie pozostawia wiele do życzenia. Im bliżej końca płyty tym częściej płyta zatrzymuje się w napędzie (stop filmu na 1-2s) i ponownie rozpędza. Czy inni użytkownicy mają takie same problemy? Filmy nagrywam CloneDVD.
Dołączam do grona niezadowolonych użytkowników Liteona 411s.Wczoraj dzwoniłam do sklepu gdzie kupowałam , proponują oddać do serwisu, ale serwis jest we Wrocławiu wieć długo się zejdzie.Na początku nagrywała wszystko OK, teraz kaprysi. Co prawda zaczęłam od tanich nośników typu Esperanza, Gigamaster,Hawk. Bios najnowszy wgrałam kilka dni temu i po tym 5 plytek gigamaster pieknie nagrała a za 2 dni 5 tychże samych zapsuła przy nagrywaniu-brak jakiejkolwiek logiki.Przy czym zawiesza sie czasami i żeby wyjąć już zepsutą płytę muszę resetować komputer.Do tego czasami nic nie nagrywa na płycie a komunikat jest że OK nagrane, trzeba powtarzać.No i kłopoty z czytaniem oryginalnych płyt DVD tłoczonych: wkładam płytę a ona coś tam sobie mruczy i mówi że nie ma płyty w napędzie, przy zgrywaniu na dysk też czasami odmawia posłuszeństwa wieszając program.Do nagrywania używam Nero 6 ale mam też Sonic, dany razem z nagrywarką.Też kombinowałam z taśmą Master slave, nawet odłączyłam CDrom żeby została sama na taśmie ale bez efektu.Przed reklamacją dałam jej ostatnią szansę kupując płyty Verbatim, na razie 2 nagrała i OK.
ewasik jest offline