oj splaszczyles jak tylko sie dalo...
osobiscie za sukces uwazam uproszczenie instalacji do minimum - dokumentacje owszem warto poczytac - ale do firewalla (ktory i tak jest niezbedny, czy do antywirusa) zeby cie te spaje juz nie martwily wogole - zreszta sprawa spajow jest uwazam demonizowana - patrze sobie w logi mojego outposta i nie widze ZADNEGO przypadku zeby program (lub windowsowy proces) laczyl sie wtedy kiedy ja go o to nie prosze (unikam stron xxx i programow p2p - czyli 95% zagrozen)
owszem - linuks jest fajny - pod warunkiem ze ktos ma potrzeby statystycznej sekretarki - jesli przychodzi do czegokolwiek wiecej (co nie jest administracja siecia) to linuks odpada - obrobka muzyki? wyciaganie dziwkeu z teledykow? edycja obrazow? zapomnij... no i jesli dobrze pamietam to ciagle nie ma feurio pod unixy
co do IE.. a co to jest IE? czy ktokolwiek kto zainstalowal sobie opere spojzal choc raz pozniej na IE? polowa dziur w systemie znika keidy przestaje sie tego g... uzywac
ms jest be - zgadzam sie z tym - ale nie mozna pokazywac alternatywy w linuksie - bo ten jeszcze dluga taka alternatywa nie bedzie - zwlaszcza ze wiele osob nie widzi ze 'kompilowanie programow' to jest stanowczo za duzy hardcore dla 99% userow
co z tego ze ten 1% ma sie za bogow skoro nikogo innego to nie obchodzi?
ja bym sie przesiadl na linuksa z radoscia - choc w2k mam legalne i dobrze mi z nimi - ale ze studiow bym wylecial - polowy programow ktorych MUSZe uzywac na unixy nie zrobiono...