Cytat:
Napisany przez Weron
Co do programow, ktore trzeba kompilowac to tylko jak ktos chce kompilowac ze zrodel (co osobiscia ja preferuje), jesli komus to nie odpowiada to moze sciagnac gotowa paczke, ktora zainstaluje sie przez klikniecie.
Jesli chodzi o to, ze nie ma niektorych programow na linuksie to tylko i wylacznie przez was bo uzywacie windows.
A wiadomo, ze oplaca sie to robic na co jest wiekszy zbyt.
Co do ludzi, ktorzy maja problemy przy instalowaniu tematow na linuksie to dlatego, ze byli wlasnie przyzwyczajeni do bezmyslnego klikania a niestety na linuksie trzeba chociaz troche pomyslec.
Opery nie mam zamiaru uzywac nie bedzie mi sie jakies cholerstwo wyswietlalo z glupi reklamami.
Tak macie ladnie, pieknie czysty rejestr bo trzeba o niego dbac. A kogo interesuje grzebanie po rejestrze i usuwanie wszystkich smieci?
Ja w kazdym razie nie mam zamiaru.Tak samo jak kogos nie interesuje kompilowanie programow, to mnie bynajmniej grzebanie po rejestrze.
I bynajmnie nie siedze teraz w "strachu" , ze przyjda i mi komputer zabiora.Nikogo nawet nie zmuszam do instalacji linuksa a nawet ostrzegam przed instalacja.Nie jest latwo z tym systemem.Mianowice lepiej isc na rynek i kupic sobie windows za pare zlotych.
Moze Sid masz legalnego w2k ale nie wszystkich na to stac.
|
hmmm... wszystko fajnie tylko, ze nie zawsze masz gotowe paczki. napisales, ze wszyscy Ci, ktorzy maja np. klopoty z zainstalowaniem nowego tematu to sa tylko bezmyslni klikacze. nieprawda. widocznie nigdy jeszcze nie trafiles na jakis programik, temacik, ktory zaszedl Ci za skore. zapewniam, ze to nic przyjemnego.
niektorych programow nie ma w wersji linuksowej, bo po prostu ich autorzy nie wykazuja zainteresowania ta platforma.
napisales, ze nie chce ci sie grzebac w rejestrze. nikt ci nie kaze. wystarcza dwa darmowe narzedzia, ktore zrobia to za Ciebie. czasami tylko wymagaja recznej interwencji.
widzisz, nawet sam napisales, ze nie jest latwo z linuksem. nie zauwazasz tu paradoksu? nie zgodze sie rowniez z Toba, ze nie jest latwo z instalacja. paradoksalnie instalacja jest dziecinnie prosta (w zaleznosci z jakiego korzysta sie instalatora) - no moze oprocz problemow z tym nieszczesnym odswiezaniem, ale to jest do naprawienia. gorzej z "glebsza" eksploatacja, bo jak ktos kliknie od czasu do czasu, aby odpalic jakis programik to nie bedzie problemu.
PS. w strachu nie jestem. dziwi mnie tylko, ze namawiasz do paserstwa