Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.12.2003, 22:10   #2
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
hmmm... wszystko fajnie tylko, ze nie zawsze masz gotowe paczki.
Nie przesadzaj.Co to znaczy nie zawsze?rpm-y sa , do tego dochodza zrodla, czasami sa jeszzce deby i tgz ale sa bardzo rzadko
Poza tym sa duze repozytoria rpm-ow i napewno mozna znalezc gotowe paczki. Oczywiscie cos tam czasami sie trafi ale to raczej sporadyczne wyjatki.
Cytat:
Napisany przez pepperman
napisales, ze wszyscy Ci, ktorzy maja np. klopoty z zainstalowaniem nowego tematu to sa tylko bezmyslni klikacze. nieprawda. widocznie nigdy jeszcze nie trafiles na jakis programik, temacik, ktory zaszedl Ci za skore. zapewniam, ze to nic przyjemnego.
Co ty masz za uraz do tych tematow?Przeciez to banal. Czasami stawiam cale srodowisko graficzne ze zrodel wraz z optymalizacja pod procesor to mozna powiedziec, ze jest juz rzecza trudna ale i tak nic specjalnego.Zreszta gdybym mial czas to bym zainstalowal LFS ale nie mam go za duzo. To juz mozna powiedziec, ze jest wyzsza szkola jazdy.
Cytat:
Napisany przez pepperman
niektorych programow nie ma w wersji linuksowej, bo po prostu ich autorzy nie wykazuja zainteresowania ta platforma.
Oczywiscie, ze nie ma ale tak jak napisalem wyzej zapewne im sie to nie oplaca z powodu tego, iz wieksza czesc uzytkownikow uzywa windows Wiec nie ma ,az tylu specjalistycznych programow co pod windows.Ale te pozwalajace korzystac z internetu czy tez takie pozwalajace ogladac filmy, sluchanie muzyki itp.sa i to o klase lepsze od tych z windows.
Cytat:
Napisany przez pepperman
napisales, ze nie chce ci sie grzebac w rejestrze. nikt ci nie kaze. wystarcza dwa darmowe narzedzia, ktore zrobia to za Ciebie. czasami tylko wymagaja recznej interwencji.
Za takie 2 programy to ja dziekuje. Mialem kiedys jakiegos cleanera to wywalil mi tak rejestr, ze musialem od nowa polowe softu instalowac.Windows jest tak glupi, ze wystarczy tylko troche pousuwac kluczy w rejestrze i juz program nie chodzi.
A wez teraz dojdz do tego co trzeba tam naprawic.Nie ma szans.Ta reczna grzebanina to strata czasu itak sie cholerstwo sypnie wiec zbedne to zabiegi.
Cytat:
Napisany przez pepperman
widzisz, nawet sam napisales, ze nie jest latwo z linuksem. nie zauwazasz tu paradoksu?
Nie, nie widze.Aktualnie za darmo nic nie ma to chociaz trzeba wlozyc troche pracy, zeby sie nauczyc poslugiwac systemem, ktory jest za darmo.
Cytat:
Napisany przez pepperman
nie zgodze sie rowniez z Toba, ze nie jest latwo z instalacja. paradoksalnie instalacja jest dziecinnie prosta (w zaleznosci z jakiego korzysta sie instalatora)
Chyba mowisz o Mandrake, ktory stara sie byc user friendly.Notabene przez to wlasnie, ze jest upodabniany do windows najczesciej sie sypie.Instalowales, kiedys np. Debiana lub Slackware?Malo, ktory poczatkujacy uzytkownik sobie poradzi.
To nie windows, ze wystarczy posadzic malpe przed klawiatura lub myszka a ta bedzie walic lapa co jakis czas i system sie zainstaluje.
Cytat:
Napisany przez pepperman
no moze oprocz problemow z tym nieszczesnym odswiezaniem,
Ostatnio duzo ludzi instalowalo Mandrake i sie na to skarzylo takze zdecydowanie wyglada mi to na Mandrake.
Nalezy czytac dokumentacje i interesowac sie co sie ma za podzespoly, zeby pozniej wiedziec co sie robi a nie kupi taki karte graficzne tudziez monitor i nie zna nawet nazwy ani parametrow.
Cytat:
Napisany przez pepperman
gorzej z "glebsza" eksploatacja, bo jak ktos kliknie od czasu do czasu, aby odpalic jakis programik to nie bedzie problemu.

Cytat:
Napisany przez pepperman
PS. w strachu nie jestem. dziwi mnie tylko, ze namawiasz do paserstwa
To bylo do ogolu nie bezposrednio do ciebie.( z tym strachem)
Co do paserstwa to swietna interpretacja nic tylko pogratulowac.