Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.12.2003, 19:18   #17
johh
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.11.2003
johh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ewasik
Bios najnowszy wgrałam kilka dni temu i po tym 5 plytek gigamaster pieknie nagrała a za 2 dni 5 tychże samych zapsuła przy nagrywaniu-brak jakiejkolwiek logiki.Przy czym zawiesza sie czasami i żeby wyjąć już zepsutą płytę muszę resetować komputer.Do tego czasami nic nie nagrywa na płycie a komunikat jest że OK nagrane, trzeba powtarzać.No i kłopoty z czytaniem oryginalnych płyt DVD tłoczonych: wkładam płytę a ona coś tam sobie mruczy i mówi że nie ma płyty w napędzie, przy zgrywaniu na dysk też czasami odmawia posłuszeństwa wieszając program.Do nagrywania używam Nero 6 ale mam też Sonic, dany razem z nagrywarką.Też kombinowałam z taśmą Master slave, nawet odłączyłam CDrom żeby została sama na taśmie ale bez efektu.Przed reklamacją dałam jej ostatnią szansę kupując płyty Verbatim, na razie 2 nagrała i OK.
Ja na twoim miejscu zażądałbym wymiany nagrywarki ( jak się za coś daje pieniądze to to ma działać prawidłowo - pod to jest odpowiedni paragraf ) Ja osobiscie nagrywam na wszelkiego rodzaju nosnikach poczawszy od espranz po datexy a plytki mialem zmarnowane tylko na poczatku przy ustawianiu konfiguracji. A teraz to wszystko hula bezproblemowo i ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony. Ale trzeba pamietac o prawidlowej konfiguracji PC-ta. To naprade ma duzy wplyw i mam wrazenie ze 90% problemow z tymi nagrywarkami bierze sie po prostu z nieodpowiedniego ustawienia konfiguracji sprzetu i oprogramowania ( włączając w to oczywiście także odpowiednią wersję bios-a ) .

Ostatnio zmieniany przez johh : 04.12.2003 o godz. 19:20
johh jest offline