Dyskusja: prisma cd
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.01.2002, 00:47   #7
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
6
nie chce tu polemizować z Weronem bo tu sie różnimy znacznie, ale każdy ma prawo do swojego zdania .. nie mam chęci ani ambicji nikogo przekonywać do swojego zdania...

jesli chodzi o prismy - to uważam zresztą nie tylko ja .. ze jest to obecnie jedna z lepszych płyt z najniższej półki.. mimo że jest tańsza od platinumek to jak na razie uwazam ze jest lepsza..z kilku przyczyn... po pierwsze z powłoki która się nie łuszczy bo ma inny skład (grubszy, b. elastyczny od platinumek) dobra jest do nagrywania z "normalnymi" prędkościami (mam tu na myśli 24 - 32), a co za tym idzie rokuje im dłuższą trwałość , gdyż na platinumkach co mozna stwierdzić naocznie .. występują odbarwienia .. spowodowane prawdopodobnie niedbałym nałożeniem warstwy odbijającej, i farba z nich schodzi łatwo ją uszkodzić...

a niby dlaczego płyt miałbym nie kupowac na giełdzie ... co to niby gorsze są czy jakie .. nie każdy ma hurtownie pod ręka bo chyba Weron nie kupujesz płyt w sklepie ? a może w Hipermarkecie ?

obecnie smiem stwierdzić że nawet od esperanz (niektórych) są lepsze z podobnych przyczyn... zgodze sie z Weronem ze słuzą do multinagrywania na zarobek jak zreszta wszystkie płyty tego typu co nie zaszkodzi mi trzymać w bibliotece kilkuset prism ...

aha nalezy uważać .. i uwaznie przypatrywać krawędziom ... gdyż z tym sie spotkałem ... występują niedociągnięcia na krawedziech (miałem jedną sztycę taką), na której nie nalezało owerburnować..gdyż potem płytka nie mogła być odczytana .. tu przyznaję + platinumkom że sa lepiej wykonane (nie spotkałem sie z podobnymi wadami u platinumek, esperanz choc nie wątpię ze tez sie zdarzają) , i mają dłuższy overburning .. tak mi sie wydaje gdyż 715 mb wole nagrać na platinumce niż na prismie - może to przesąd .. albo przyzwyczajenie...

to wszystko ..

pozdro 6
obar jest offline