drazni mnie to ze u jednych wszystko chodzi w kazdej przegladarce a u innych tylko z jedynym slusznym oprogramowaniem
tu sie okazuje ze juz nie wystarcza s******yc "zycie" innym przegladarkom
a mozna sie wziac za np jave - rany jaki ten swiat jest powalony
ja na szczescie korzystam z bankow ktorych admini czy osoby ktore stworzyly interfejs potrafia dostosowac do
standardow - bo o to tu chodzi
rozumiem ze prywatne strony poczatkujacych uzytkownikow moga byc zwalone - moja do tej pory taka jest bo nie mam czasu jej napisac od nowa - ale zeby instytucje jak banki mialy takie zonki - dla mnie to jest smieszne na prawde smieszne wrecz zalosne - w koncu zyjemy w czasach gdy klient jest najwazniejszy - przynajmniej teoretycznie - moze niedlugo dojdzie do tego ze na pytanie czy chce pan zalozyc u nas konto odpowiem - raczej nie - chyba ze bede mogl sie zalogowac do was nawet lynxem
ps. tak przy okazji - co ma powiedziec osoba ktora siedzi na linuxie a takie cos jak windows czy internet eksplorer widzi u znajomych - moze taki pan techniczny mu poradzi zeby sobie zainstalowal windowsa co?
moze to jest wlasnie sposob na legalnego windowsa - przeciez w umowach nie ma ani slowa ze trzeba korzystac z ie zeby sie dostac do serwisu (no chyba ze w ktoryms z bankow juz do tego sie posuneli) oto przykladowy scenariusz uzyskania legala windy
- zakladam konto w banku o ktorym wiem ze dostep via internet jest mozliwy tylko z ie
- aktywuje dostep przez internet
- hmm oczywiscie nie dziala bo nie mam/nie uzywam ie
- dzwonie czy ide i mowie dziendoberek nie moge sie zalogowac wyskakuje ze mam uzyc IE
- no tak nalezy korzystac z IE
- dobrze ale ja mam linuxa i tam nie ma IE
- co pan ma (to juz taki joke ode mnie hehehe)
- linuxa - taki system operacyjny - widze ze u was jest windows u mnie jest linux
- aha - no a nie moze pan zainstalowac sobie IE
- nie bo nie ma IE dla linuxa
- no coz inaczej sie pan nie dostanie
- przepraszam ale przy zakladaniu konta nie bylo o tym ani slowa - moge pogadac z kierownikiem
- "z kierownikiem ta sama gadka"
- na koniec - jezeli panstwo chcecie to mozecie mi fundnac windowsa albo zmienic strone tak zeby mozna bylo sie logowac z kazdej przegladarki moge tez powiedziec papa i zamiast wplacic do was moja kase to pojde tam gdzie bede mogl korzystac z czego chce i jak chce a przy okazji wszedzie w sieci podam info ze nie u was to nie dziala

- rozwiazanie jest oczywiste - jednoczesnie najprostsze - dostajemy winde legal bo: a) koszt przebudowy serwisu bedzie o niebo wiekszy niz kupno windy b) bank nie narazi sie na uszczerbek wizerunku
UWAGA : nie biore odpowiedzialnosci za to co napisalem wyzej - po prostu moje zmeczenie fizyczne (zaraz ide w kime) i jednoczesnie rozdraznienie takimi sytuacjami wraz z narastajaca od wielu lat niechecia do jedynego slusznego sytemu zblizaja sie ku punktowi kulminacyjnemu - rozwiazanie tego moze byc drastyczne