Cytat:
|
Napisany przez M@X.666
Eee... Czepiasz sie... Wcenie litra puszkowego mam 2 litry. Przemnoz to przez 2 i jestes sponiewierany jak 150 :-)...
|
Te w plastikowych butelkach to jest odpad z browaru, kiedys tego probowalem, browar namyslow... szczerze mowiac to nie dla mnie, nie wiem co pilem piwo czy napoj piwno-alkoholowy... jesli ktos ma sie tym tylko upic, to a jakze w cenie... ale ten topic jest chyba bardzej o degustacji, smaku piwa... watpie aby takich atrakcji dostarczaly te w plastikach.
A ja juz tyle tego pilem, ze szukam czegos wyjatkowego dla siebie... w Polsce smaki sie powielaja, czytam tutaj o Lechu albo Tyskim... a przeciez to produkuje je ta sama kampania piwowarska... niedawno robilem eksperymenty ze smakami tych dwoch piw... Tyskie nie rozni sie od Lecha! to jest to samo piwo pod innym szyldem, podobnie sprawa wyglada z Zubrem, niby znakuje je browar Dojlidy ale produkcja leci w Tychach... smak Tyskie, Lech i Zubr oraz Tab takie piwo na Slasku jest to jedno piwo...
podobnie Piast, Ksiaz, Wroclawski full, Okocim, Harnas itp. to jedno... bo Calberg Okocim to robi, jedna kampania jedna produkcja...
Zywiec nie rozni sie specjalnei od Tatry i Lezajska... subiektywnie czuje sie tylko roznice
Piwa mocne maja inny sposob produkcji... czesto sie je alkoholizuje dodtakowo lub wzbogaca slodzikiem kukurydzianym, dlatego takie piwa jak Volt Strong, czy Tab Mocny albo Krolewskie Mocne nie maja dla mnie wartosci, sa mdle, marne, moze tylko dla procentow warto je wypic,
wsrod mocnych piw liderem jest jedynie Warka Strong, Tatra Mocna ja dogania, reszta to lipa... chociaz pilem taka serie Piasta Mocnego ktory byl wykatkowo smaczny, nastepnym razem kupielem kilka butelek i smak juz nie ten
Ciekaw jestem czy sa piwa w Polsce godne uwagi o smaku bardzo wyjatkowym?