Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.12.2003, 14:33   #6
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ech.... wiesz SID ostatnio prowadzę batalie z tatą... tak dla wprowadzenia powiem, że tata pracuje w jednej z lubelskich firm komputerowych i jest tam kierowcą, ale jak nie ma czego rozwozić to po prostu składa kompy lub widzi jak inni to robią. A batalia rozgrywa się na temat procka oraz grafiki.

co do procka to pokazałem tacie to co napisał NIMAL "bo to tak jabys wziol mercedesa, ale zaspawal w nim polowe silnika, wyjol wszystkie bajery i zalozyl ograniczenia predkosci do 20km na godzine
to sa maxymalnie obciete pentium, jakby jeszcze cos odjeli to juz wogule by nie dzialaly
zawsze warto kupic pelny procesor, chocby i z dUUUUUzo wolniejszym zegarem - bedzie latal szybciej
to samo ma miejsce w kartach grafiki - np mx i ti - od GF4mx duzo szybsze sa GF2 !!, byle w pelnych wersjach (kiedys to jeszcze full sie nazywalo GTS, potem dopiero weszla nazwa ti)
u Ciebie akurat spotkal sie obciety proc z obcieta grafa sprzet masz dobry, ale nie oczekuj po nim extremalnych wynikow, bo to nie te czesci"

ja nic nie poradzę, że u taty w pracy wszyscy praktycznie jeżdża na P4, bo ich na to stać.

co do grafiki to ostatnio jak składałem na kartce zestaw dla brejdaka ciotecznego to wrzuciłem tam ATI RADEON 9600 256 MB DDRAM, a szef taty skreślił to i napisał GeForce FX 5600 128. Czy on jest lepszy zamiast Radeonka !?