|
Problem z czytaniem płyt audio przez sprzęt JVC.
Witam.
Jestem nieszczesliwym posiadaczem wiezy JVC. Problem tkwi w odczytywaniu plyt audio przez ow sprzet. W chwili obecnej mam nagrywarke Lite-On 40x12x48x z uaktualnionym firmware. Nagrywam plyty muzyczne programem Nero 5 (przewaznie z MP3 na tracki bo wieza nie ma czytnika MP3). Probowalem na roznych nosnikach. Od jakichs tanich no-name'ow po Philipsy 80 min. Po wlozeniu plyty, wieza probuje ja "zlapac" - czyta, czyta i pokazuje sie no disc albo same zera zamiast calkowitego czasu plyty. Nie wazne czy nagrywam z predkoscia 4x czy 40x jest to samo. Nie ma problemu z czytaniem ów plyt natomiast moja druga wieza Technicsa czy micro wieza znajomego SONY. (To samo dzialo sie gdy nagrywalem plyty poprzednia nagrywarka - Yamaha 8x4x12x SCSII). Nawet przy predkosci nagrywania 40x, bez symulacji, bez zadnych weryfikacji itd wieza nie czyta. W czym moze tkwic problem? Moze zmienic jakies ustawienia w Nero? Moze uzyc innego programu do nagrywania plyt? Nie znam sie na tym, ale to wyglada jakby wieza JVC miala problemy z odczytywaniem czasow trackow. Udalo mi sie nawet sprawdzic to na innej wiezy JVC - to samo. Pomimo, ze to byl o wiele "wyzszy" model wiezy (drozszy, wiecej bajerow ale z tej samej serii). Jezeli potrzeba, poszukam instrukcji i podam dokladny model wiezy. Moze potrzebne sa jakies informacjie techniczne z instrukcji?
To chyba na tyle. Z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniany przez method_man : 08.12.2003 o godz. 06:22
|