NIMAL... wiesz, masz rację. Jednak mojego tatę trudno namówić na coś innego niż to co mają koledzy z pracy. Gdy pokazałem mu twoje zdanie na temat celeronów i powiedziałem, że jest on cienki to tata powiedział "a po co Tobie [załóżmy] P4 !? czy będziesz robił jakieś skomplikowane operacje, że potrzebny Ci jest taki procesor !?". Przyznam, że jak odpaliłem AIDA32 i zobaczyłem dane na temat swojego procka to aż zbladłem... To fakt, że miał mało bajerków, ale AMD też są tanie i wiadomo, że osiągi lepsze.
Co do grafiki to tak się składa, że ostatnio tata składał "na kartce" dwa zestawy dla innych ludzi. Jednak mnie to zdziwiło, że poleciłem komuś RADKA i sądziłem, że jak tata pokaże to w pracy to szef od razu zmieni to na jakiegoś GeForce... Ale zdziwiłem się, gdy szef taty powiedział, że skoro to ma być komp, na którym mają być robione jakieś projekty to RADEK w zupełności wystarczy.... No litości... skoro on poleca do takich zadań RADKA, a w zestawie tylko do grania zmienia RADKA na GeForce FX 5600 128 MB to coś tu nie tak... Jak narazie szukam poważnych argumentów, żeby przekonać tatę nad wyższością ATI oraz AMD... co do procka to niestety... jak narazie będę skazany na niego, dopóki nie pójdę gdzieś do roboty.... wtedy zakupie sobie cosik lepszego.....
Jednak dzięki za jakiekolwiek wypowiedzi z waszej strony