Dyskusja: Płyty na nForce 2
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.12.2003, 13:38   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
soltek 75frn2-l - nforce 2 ultra 400

kupowalem taniego kompa - to byla chyba najtansza plyta na nf2 jaka znalazlem (poza ecs'ami) i tak dobrego sprzetu jeszcze nie widzialem

idealnie wspolpracuje z moim procesorkiem i pamieciami (podkreconymi conieco), komp ma w tej chwili uptimme 6 dni i nie ma ZADNEJ roznicy porownujac kompa swiezo wlaczonego
niesamowicie szybki czas wstawania systemu - od momentu nacisniecia power do poczatku ladowania widny mija okolo dwoch sekund, kilka milych opcji w biosie, wbudowany system wylaczania procka przy przegrzaniu i pare ulatiwen dla overclockerow - kiedy przesadzisz komp ci wstanie w najnizszych ustawieniach i bedziesz mogl podkrecac jeszcze raz

generalnie ta plyta ma u mnie 11/10 a mialem wczesniej do czynienia z plytami asusa pod p4 za prawie 1000 zlotych - ktore tez byly stabilne - ale zadna nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak ten soltek

sadze ze inne nf2 dzialaja podobnie - to udana konstrukcja - tylko nie radze sie napalac na dualddr - roznica w wydajnosci jest nieduza

ps. w aidzie na tym mobo na jednej 256mb kosci kingstoan 333@364mhz mam 2890/1120 - to wynik budzacy szacunek