================================================== ===
Sid-The-Rat:
cinma - wiem ze wymiana plyty tylko w celu zakupu nowej karty jest bez sensu (czy aby az tak bardzo? - sieciowki lubia sie gryz...) - jednak uwazam to za najlepszy sposob zakupu karty sieciowej do NOWEGO kompa
================================================== ===
spoko spoko, tylko zartowalem
Sid, o ile pamietam, to masz cos wspolnego z elektronika, przynajmniej jestes blisko tego tematu - mam pytanie do Ciebie (oczywiscie nie tylko do Ciebie):
w sieciowce (nie wiem, czy kazdej, ale chyba w wiekszosci) na tylnim panelu jest gniazdo (wejscie kabla, tzn. to jest zawsze

) oraz dwie diody (sygnalizujace polaczenie z siecia i pobieranie pakietow)
jakis czas temu zrobilem maly 'mod', tzn. dolutowalem dodatkowe diody do tych juz istniejacych i wyprowadzilem je na przednia sciane kompa, obok diod sygnalizujacych prace dysku, zasilanie plyty itd.; czyli teraz sieciowka miga mi i z przodu kompa i z tylu
wlasciwe pytanie brzmi: czy te dwie dodatkowe diody maja jakis negatywny wplyw na prace sieciowki? czy moga w jakikolwiek sposob zaklocic normalna prace karty? bo teoretycznie to one sa wpiete troche nie wedlug konstrukcji (teraz karta musi migac 4 diodami a nie 2 jak bylo oryginalnie)
(wydaje mi sie, ze wlasnie karta sieciowa robi mi kolo ogona w systemie - jakies dziwne przerwy w pracy kompa - wiec nie wiem, czy to moze byc spowodowane tymi dodanymi diodami)