Cytat:
|
Napisany przez Pio321
Ta nagrywarka stworzona jest głównie do nagrywania i w tym spisuje się bardzo dobrze. Natomiast odtwarzanie DVD i CD to nie jest najmocniejsza strona tej i innych nagrywarek właśnie ze względu na najczęściej kiepską korekcje błędów.
Z nagrywarką zawsze dobrze jest mieć inny napęd CD/DVD żeby go na codzien używac.
|
Obecnie mam nagrywarke CD LiteOn 52x (uważam ją za świetną) oraz czytnik DVD-ROM Pioneer 117 (jest dobry).
Niebawem kupię nagrywarkę DVD (nie mam jeszcze pojęcia jaką) i już myślę w miejsce jakiego napędu ją wstawić? Raczej skłaniałem się, aby pozbyć się DVD-ROM-u i mieć 2 nagrywarki - CD i DVD.
Pytanie brzmi: z czym mogę mieć większe problemy - z nagrywaniem CDR na wypalarce DVD czy z rippowaniem filmów z DVD na nagrywarce DVD?
Chyba jednak pozbędę się czytnika DVD. Bo jeśli będą problemy z rypaniem filmu DVD, to od razu będę to widział, a jeśli palnik DVD źle wypali CDR to konsekwencje mogą być odległe i przykre.
A z drugiej strony - nagrywarki CDR są z reguły lepsze w odczycie porysowanych CD niż zwykłe CD-ROMy, to czemu nagrywarki DVD mają być w tym gorsze od czytników DVD-ROM?
Ehh... czemu ta technologia nagrywarek DVD wciąż taka niedoskonała :-(
latet