Cytat:
|
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
sadze ze jest... tylko trzeb pogrzebac - z mariusem the mad dokonalismy grupowego zachwytu openofficem kedy zadanie wlasnie do wykonania excelu OO zrobil szybciej, latwiej i przyjemniej, udowadniajac przy okazji ze jest bardzije zgodny z excelem niz sam excel (ktory ni ejest kompatybilny sam ze soba)
a sama korelacje liczy sie na piechote, regresje gorzej, ale nie przypuszczam zeby tego nie bylo w OO
co do tej prezentacji - cos mi sie o uszy obilo ze jest dostepny darmowy, nie wymagajacy instalacji player do dokumentow OO - sadze ze warto sprawdzic te pogloske
|
Zgadzam sie z powyzsza i kilkoma nastepnymi wypowiedziami na temat Open Office'a. Uwazam go za naprawde doskonale zrobiony pakiet. Wedlug mnie pod ogolnie nie ustepuje w wiekszosci zastosowan produktowi Microsoftu, a w wielu go nawet przewyzsza. Ostatnio, kiedy robilem na nim projekt (po duzej frustracji spowodowanej problemami z formatowaniem w Officie XP), byla to naprawde przyjemnosc, a niektore funkcje naprawde korzystnie mnie zaskoczyly.
Natomiast jesli chodzi o regresje, to jednak robienie jej na piechote nie jest tym, o o mi teraz chodzi. Za duzo mam tego do roboty, zeby jeszcze sobie dokladac dodatkowe liczenie. Ale, mimo, ze docelowo przezucam sie na OO to moge jeszcze cos tam robic w pakiecie Microsoftu i przez jakis czas jeszcze, dopoki OO nie poznam lepiej, miec go rowniez zainstalowanego. A potem zobaczymy