Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.12.2003, 22:13   #66
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs down

Cytat:
Napisany przez Vavoom
Ja oddałem. Może jeszcze w tym roku dadzą odpowiedź :-) Zobaczymy jak będzie. Jeśli chodzi o nagrywanie max. 16x to nie było z moim Teackeim nigdy żadnych problemów.

Ehh.... Już wróciła. Nagrałem na rozgrzewkę 4 płytki z pr. 16x po czym nagrałem 690MB danych na płycie 700MB (52x max.) z prędkością 40x. Płyta się nagrywała jakieś 6 minut. Przy przejściu z prędkości 16 (lub 20, nie pamiętam) na 24x szalała - rozpędzała się na maxa aż wyła, zwalniała do zera, coś w środku piszczało. Nie pozostało mi nic innego, jak tylko zachować spokój :-)
Przy 95%, kiedy to po raz pierwszy od kilku miesięcy zobaczyłem, że ta nagrywarka nagrywa 40x, stało się coś takiego, że zaczęła chamować, znowu rozpędzać się, aż ustaliła sobie prędkość 32x i tak dokończyła płytę...... Odczytać się tego nie da.
Z tego co poznaję, to nasmarowali części mechaniczne - tacka, wózek z laserem chodzą ciszej. Silnik napędu płyty wydaje dodatkowo jakiś pisk (nie wiem, ok. 1kHz).......
Nie mam słów. Czy ktoś ma może jakiś pomysł co z tym teraz zrobić? Kupić nową nagrywarkę a tą usilnie reklamować (gwarancja do września przyszłego roku). Proszę o sugestie. Dziękuję z góry!
Vavoom jest offline