No to tak witam wszystkich Wesołych Świąt i wogole
Mam Teaca nie wiem dokładnie jakiego.. 24x10x40 tak mi się wydaje..2 lata temu kupiony, non stop używany do odtwarzania Cdkow i czasem do nagrywania.
I cos ostatnio odmawia posluszenstwa bidulek. Poprostu nie czyta wszystkich plyt, albo wogole ale za ktoryms razem i to czesto po ich dokladnym przetarciu jakąs szmatka(pidżamka, koszulka
Problem jest w tym, ze nie wiem czym czyścic. Juz naczytalem sie tyle tematow. W kazdym mowią co innego. W jednym, ze najlepiej plytka czyszcząca, bo latwo mozna samemu czysczach szmatka naruszyc ukł. optyczny. Inni mowia ze wystarczy zwykly patyczek z wata nasączony alkoholem(ktos proponowal wódke^^). Inni ze to moze popusc soczewke. Inni zas ze plyty czyszczace rysuja soczewke. Inni ze najlepiej sprezone powietrze, a w jakiejs instrukcji wyczytalem ze nie wolno...ohh.
Powiedzcie CZYM W KONCU CZYŚCIC. Zeby nie wydac majątku na srodki czyszczace. Tak do 20 zł góra.
Pozdrowienia i nie zamykajcie tego tematu odrazu ^^
Edit: AAA i jeszcze cos. Nagrałem dane na CDRW ide do kolezanki, ktora pomimo usilnych prob nie moze skopiowac ich na swoj dysk, bo wyskakuje blad odczytu. Czyzby tez miala zabrudzona soczewkę?