Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.12.2003, 18:08   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zywotnosc plyty - pomysl.....

swieta, swieta.... czas refleksji ..... podczas tych swiat [ptrzyszedl mi do glowy pewnien pomysl. otoz wiadomo jak zbudowana jest plyta cdr. "zabezpieczona" jest tylko od spodu plastikiema z gory najczesciej tylko pomalowana. i to wlasnie jakosc malunku wplywa znaczaco na zywotnosc plyty cd. i wlasnie moj pomysl jest taki. co by bylo gdyby taka plytke po wypaleniu i oczywiscie po napisaniu co na niej jest pomalowac raz lakierem. moj wybor padl na lakier samochodowy w spray'u bezbarwny. koszt nie za wielki, jedno opakowanie okolo pol litrowe starczyliby na kilkanacie\dziwesiat plytek. jesli by sie to odpowoednio ostroznie zrobilo to wg mnie zabezpieczyloby to plytke pzrez utlenianiem sie szybkim. nie wiem jak to ma sie w praktyce, mioze ktos juz cos takiego probowal robic. moze moj pmysl nie st nowy, moze jest calkowicie nieskuteczny. prosze o wasze sugestie.... moze jutro sproboje cos takiego zrobic.............. tylko szkoda by bylo potem w taki sopisob zepsuc sobie laser w czytniku.
Stef jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online