Cytat:
Napisany przez Sbsz
Pytania:
Czy może być tak, że CD ROM jest za stary, bądź niewłaściwej firmy i dlatego nie może odczytać (albo robi to źle) fizycznych parametrów nośnika i wyrzuca grę ?
|
Tak. Lecz tą sprawe należy zgłośić w slepie gdzie zakupiłeś gre lub bezpośrednio u dystrybutora. Osobiscie miałem juz problem ze starforcem (gra Snajper - PL). Oryginiał mi na nowej Toshibie DVD nie działa za kazdym razem (moze na 10 razy z 2 razy uruchomił gre). Zabezpieczenie Starforce ma ta wade ze jak naped odczytuje z rózna predkoscia (nie liniowo). to sie wywlali gdyz najwarzniejszy podczas analizy jest czas skoków między sektorami
Cytat:
Napisany przez Sbsz
Czy działanie w tle takich aplikacji jak Panda Antivirus, czy Zone Alarm Pro może mieć mieć wpływ na działanie tego zabezpieczenia ?
|
Nie. Wrecz nie powinno. Lecz jesli masz jakieś wirtualne napedy to polecam je wywalic z systemu na okres uruchamiania gry. a najlepiej spróbowac na świezo postawionym systemie.
Cytat:
Napisany przez Sbsz
Poradźcie coś, bo jutro mam zamiar zadzwonic do pomocy technicznej wydawcy gry - Cenega - i zanim się wydrę na gościa chciałbym sie upewnić, że wszystko sprawdziłem.
|
Według mnie mozesz dzownic. gdyz gra powinna działac wszędzie (to ze sie ma starszy naped nic nie powinno miec do znaczenia). KAzdy ma miec prawo dowolny soft zainstaowany na komputerze i teoretycznie gra powinna działac bez przeszkud (pod warunkiem ze twoja konfiguracja komputera zgadza sie z wymaganiamia wypisanymi na grze).