witam! mam taki problem z Liteonem LTR-40125W: ni z tego ni z owego nagrywara przestala mi czytac jakiekolwiek płyty, otwiera plytki ale nie mozna niczego skopiowac na HDD chociaz jak mam cd z filmem to napisy czyli kilkadziesiat kb zrzuca na dysk a potem wywala komunikat: "nie mozna wykonac polecenia z powodu błędu urzadzenia we/wy".
Nagrywanie tez nawala, gdy nagrywam/kasuje cdrw z prekoscia x12 to bufor zachowuje sie normalnie tylko na koncu przy zamykaniu plyty sie wiesza i pomaga tylko restart kompa. Przy nagrywaniu cdr x24 lub x32 bufor skacze jak szalony w gore i w doł, plyte nagrywa zamiast 3 to 9-10 minut.
Nagrywara jest podpieta na jednym kablu z HDD (80gb maxtor) jako slave, na drugim jest cdrom z drugim dyskiem (kieszen 20gb samsung) wiem ze dyski powinny byc na jednym kablu ale jak raz tak podpiolem to nie dzialal mi dysk w kieszeni(

). Do tej pory dzialalo wszystko bez zarzutu.
DMA jest wlaczone dla obu kanalow, biezacy tryb transferu dla nagrywarki to Multi-Word DMA tryb 2 (

? to mi sie wydaje podejrzane ) Mam XP pro , nie wiem czy to cos sie s******ylo w systemie czy po prostu litek mi klęknął

isc do serwisu z wypalarka (jeszcze na gwarancji) czy grzebac w systemie??