Cytat:
Napisany przez kocurzasty
Witaj Gienek,
Mam do Ciebie pytanko. Jakią 401 masz, tzn. tą wcześniejszą, czy nowszą produkowaną w Chinach. Obserwowałem Twoje wzmagania z upgrade na 811 i wykonałem to samo jak pisał kolega Kowanski i nagrywara się upgradowała, ale nie nagrywa. Próbowałem nagrywać na DVD+RW dostarczonej z nagrywarą i podczas zapisu dioda miga na czerwono w takt dysku twardego. Kasować też nie chce - miga na przemian zielono - czerwono. Ja mam tą nowszą z Chin.
P.S.
Jeśli, ktoś wie co źle zrobiłem, to proszę o pomoc. Aha, wgrałem eprom z tego pliku zzipowanego z shackowanym firmwarem do 811S.
Jestem nowy, to mój pierwszy post. Wszystkich pozdrawiam.
|
Witam!
Mój problem polegał tak jak pisałem na niegasnięciu czerwonej diody, po wypaleniu płyty doda zgasła i wszystko wyglądało normalnie aż do momentu ponownego uruchomienia komputera. Po resecie problem pojawił się na nowo, więc wróciłem do 411, jednak nie dawało mi spokoju, że jest możliwość podkręcenia a ja nie mogę z niej skorzystać, więc zrobiłem wszystko na nowo tylko z jedną małą zmianą, wrzuciłem do nagrywarki eeprom 811 zcrackowany, tyle że bez żadnych przeróbek i potem flash, nagrywarka wszystko pięknie przyjęła, dioda zgasła i od tego momentu jest cacy. Jak widać, co egzemplarz to inny przypadek.
Odpowiadają na pytanie ***8211; mija nagrywarka to 401 model wcześniejszy nie pamiętam dokładnie, ale chyba NOVEMBER 2003