Cytat:
|
Napisany przez Fafer
Cobra z całym szacunkiem mylisz się a jeśli nie wierzysz to sprawdź zreszta jak myslisz jak sie robi w DVD tzw slideshow albo statyczne menu tam nigdzie obraz nie jest zakodowany w mpeg.
|
masz rację Fafer

właśnie ponownie spróbowałem i udało się - ale kiedyś chciałem tak zrobić i DVDMaestro wywaliło jakiś komunikat, że nie może itd. - widocznie był to jakiś pojedyńczy, specyficzny bug...
i wiem, że to jest możliwe bo robiłem kiedyś DVD z tylko obrazkami i muzyką za pomocą softu Uleada i fajnie to wychodziło.
a obrazek jest jednak zapisywany jako Mpeg2 - tak pokazuje Ifoedit i PowerDVD...
ale przy okazji takiej operacji czyli mp3->AC3->DVD wychodzi jeden problem: pliki mp3 kiepsko znoszą resampling z 44.1 do 48 kHz i kodowanie do AC3 - przed chwilą przekonałem się o tym na własne ucho. spada dynamika, robi się ciszej i chyba na skutek zmiany częstotliwości sygnału trochę "siada" tempo. a zrobiłem resampling Adobe Audition, kodowanie encoderem z Vegas Video a song był b. dobrej jakości jak na mp3... więc jest to dosyć stratna konwersja...